Sektörden Güncel Bilgiler

Sektörden Güncel Bilgiler

Sektörden Güncel Bilgiler

Anayasa Mahkemesi (AYM) milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Araç satışı sonrasında sigorta süresi ile ilgili düzenlemeyi iptal etti. 

Trafik sigortaları araç devir işlemi yapılması ve sigorta iptal edilmesine rağmen ücreti aracın önceki sahibinden tahsil edilerek devirden sonra 15 gün boyunca geçerli kabul ediliyordu. Bu uygulama ile 15 gün süre içerisinde aracın yeni sahibi sigorta yaptırmasa dahi trafik kontrollerinde sigortalı kabul ediliyor, yaşanacak kazalarda aracın eski sahibinden kalan sigorta bu süre zarfında kullanılabiliyordu. AYM tarafından alınan ve 9 ay sonra uygulanacak karara göre 15 gün süre iptal edilerek yürürlükten kaldırıldı. Önümüzdeki 9 aylık süre zarfında ise maddi hasarlar eski sigortadan karşılanabilecek ancak trafik kontrollerinde araçlar sigortasız kabul edilerek kanuni işlem uygulanacak.(https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/ikinci-el-arac-satisinda-yeni-donem-15-gun-suresi-vardi-iptal-oldu-7091492) 09.03.2024




Bu Yazıyı Paylaş:

Facebook Twitter Linkedin Reddit Tumblr

×  WhatsApp'ta sohbet etmek için aşağıdaki temsilcilerimizden birini tıklayın veya bize info@aygunlersigorta.com adresine bir e-posta gönderin.

Bizi arayın 5068926576
Nasıl Yardımcı Olabiliriz?